Home > Testament & Nalatenschap > Estate Planning

Estate Planning

Begeleiding van de overgang van vermogens

Estate planning is een begrip dat wordt gebruikt voor de advisering die zich richt op de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en instandhouding van (familie)vermogens.

Estate planning heeft tot doel een opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan erfgenamen. De druk van het successierecht die rust op de overgang van het te vererven vermogen kan behoorlijk oplopen.

Bij de besprekingen over estate planning is geld vaak eigenlijk niet het gespreksonderwerp. Natuurlijk, iedereen wil z'n opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk overdragen aan erfgenamen, maar het gaat vooral over zaken die mensen na aan het hart liggen: een levenspartner, kinderen, kleinkinderen, een eigen huis of het eigen bedrijf.

Notarissen die zijn aangesloten bij de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) zijn bij uitstek thuis in deze materie - inhoudelijk, maar ook op het emotionele vlak.

Notaris Oscar de Groot van ons kantoor is aangesloten bij de vereniging EPN, en zet graag zijn deskundigheid in om maatwerk te leveren.

Contactpersoon

Oscar de Groot

Stel vrijblijvend uw vraag, wij helpen graag.

Bedrijfsnaam:
Naam:*
Telefoonnummer:*
E-mail:*
Reactie:*
* = verplicht veld