Home > Testament & Nalatenschap > Afwikkeling nalatenschap

Afwikkeling nalatenschap

Nalatenschap regelen

De afwikkeling van een nalatenschap is vaak veel werk. Zo moeten bijvoorbeeld bankzaken worden geregeld, uw lopende abonnementen en lidmaatschappen worden opgezegd.

Mogelijk moeten pensioenfondsen en andere uitkeringsinstanties op de hoogte worden gesteld van het overlijden. Misschien moet een woning worden leeggeruimd, of een inboedel worden verdeeld. Daarnaast kan het zo zijn dat de eigen woning in de verkoop gaat of dat er belastingaangiften moeten worden gedaan. Om dat te kunnen doen, is vaak een verklaring van erfrecht of een verklaring van executele nodig.

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht wordt opgemaakt door een notaris. De notaris verklaart hierin wie is overleden, of de overledene een testament heeft gemaakt, wie de erfgenamen van de overledene zijn en eventueel wie van de erfgenamen door de overige erfgenamen gemachtigd zijn om de erfenis van de overledene af te wikkelen.

JHD Notarissen kan op dit gebied terugvallen op een bijzonder ruime ervaring en kennis van zaken. Wij zijn u graag van dienst terwille met:

  • de afwikkeling van nalatenschappen;
  • het opstellen van een verklaring van erfrecht / verklaring van executele;
  • het opstellen van een akte vaststelling erfdelen;
  • de verdeling van nalatenschappen;
  • successieaangiften.

Contactpersonen

Matthieu Kroese, Oscar de Groot en Frank Verbeek.

Stel vrijblijvend uw vraag, wij helpen graag.

Bedrijfsnaam:
Naam:*
Telefoonnummer:*
E-mail:*
Reactie:*
* = verplicht veld